reklam
GÜNCEL YEREL HABER 7,Dİ 24 SAAT GÜNCEL SİZİN SİTENİZ HOŞGELDİNİZ
MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


TV KANALIMIZA SİTENİZE EKLEMEK İSDERSENİZ KODU KULLANABİLİRSİNİZ




<script src="//play3.player.im/player/play.php?uid=655&sid=1049"></script>

 

Kayseri köftesi

Yazar fotoahmet 17 Ocak 2018 Çarşamba 0 yorum
500 gram köftelik kıyma,
1 kahve fincanı ince bulgur,
1 çay kaşığı karabiber,
2 çay kaşığı tuz,
1 adet kuru soğan,
Kızartmak için 3 adet patates,
2 adet patlıcan,
2 adet domates,
1 su bardağı sıvıyağ.
Kayseri köftesi yapmak için gerekli malzemeler tamam ise; et yemekleri sevenler için nefis bir et yemeği olan kayseri köftesini yapmaya başlayabiliriz.
Önce, yoğurma kabında bulguru 1 kahve fincanı suyla ıslatalım. Kabarması için 5 dakika bekletip, soğanı rendeleyelim. Tuz, karabiber ve kıymayı ilave edip, iyice yoğuralım. yassı ve yuvarlak köfteler hazırlayalım.
Patates ve alacalı soyulmuş patlıcanları halka şeklinde doğrayalım. Renklerinin kararmaması için tuzlu suda bekletelim.
Yağı tavada kızdırdıktan sonra önce patatesleri, sonra patlıcanları kızarttıktan sonra köftelerinde iki tarafını kızartalım.
Geniş bir tencerede sıvıyağ ile küp şeklinde doğranmış domatesleri soteleyelim.
domateslerin üzerine 1 patlıcan, 1 patates, 1 köfte sırasıyla dizelim. 1.5 su bardağı ılık su ekleyip, kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirelim ve sonrasında servis yapalım.
Artık Kayseri köftesi tarifi ile hazırladığımız et yemeği ikrama hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.
Et yemekleri tarifi önerilerimizi diğer sayfalarımızdan da inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: